Heituinlahti sijaitsee n. 13 km Savitaipaleen kirkonkylästä etelään päin ja käsittää useita eri kyliä. Vakituisia talouksia täältä löytyy n. 360 ja vapaa-ajan asuntoja tuplasti enemmän. Heituinlahti on luonnon kaunista aluetta useine kirkasvetisine järvineen ja vaihtelevine maastoineen.

Heituinlahti on toimelias talouskylä jossa on monia erilaisia palveluja saatavilla. Kylällä  on oma koulu ja vilkkaana kokoontumispaikkana Nuorisoseurantalo. Liikuntaa voi harrastaa Nuorisoseurantalon ja luonnon lisäksi kylän yhteisellä pururadalla  (jossa on talvella valaistu hiihtolatu) ja kiekkokaukalolla.

Nuorisoseurantalo toimii kokoontumispaikkana monille eri seuroille ja pihalle noussut kota kerää myös kyläläisiä yhteen.

Harrastusmahdollisuuksien lisäksi täältä löytyy kauppa, huoltoasema, lasten hoitopaikka, puutarha-alan yrityksiä ja monia muita erilaisia yrityksiä ja palveluja.

Heituinlahti on aktiivisesti pyrkinyt koko ajan kehittämään kylää ja järjestämään sen asukkaille aktiviteetteja. Kylän yhteinen voimainponnistus vuonna 2014 on kevyenliikenteenväylän rakentaminen yhdessä Ely-keskuksen ja kunnan kanssa.